Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πρόσθεσε στο πρωινό σου λεμόνι και κανέλα .ΔΙΑΒΑΣΕ τα γιατί !!! 

Της Φωτεινής Βλάση 
Θα έχεις ακούσει πολλές πως οι παλιοί έπιναν το πρωί ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι και μια κούπα ζεστή με κανέλα και τσάι .
Πριν προτείνουμε κάτι προσπαθούμε τις περισσότερες φορές το εφαρμόζουμε.
Πήραμε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό και προσθέσαμε μισό σχεδόν λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Το έχουμε καθιερώσει ένα μήνα τώρα. Δεν έχουμε πάθει απολύτως τίποτα, αντίθετα έχουμε μικρές διαφορές, βελτιώσιες στην φυσική μας κατάσταση.Η οποία δεν φημίζεται πως βρίσκεται στην πιο fit κατάσταση της .Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα και το κάλιοδιεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, επίσης βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Τα λεμόνια είναι απίστευτα αλκαλική τροφή θα το έχεις διαβάσει σε πολλά άρθρα.
Μπορεί τα λεμόνια από μόνα τους να είναι όξινα αλλά μέσα στον οργανισμό μας γίνονται αλκαλικά (το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται).
Όπως γνωρίζουμε ένα αλκαλικό σώμα είναι πραγματικά το κλειδί για καλή υγεία.
Ναι 
βοηθούν στην απώλεια βάρους τα Λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθάνε στη μείωση της πείνας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα.
Βοηθούν και στην πέψη σου .Το ζεστό νερό χρησιμεύει για την τόνωση της γαστρεντερικής οδού. Τα λεμόνια και τα λάιμς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και στην 
λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Ο χυμός του λεμονιού βοηθάει στην αποβολή των ανεπιθύμητων υλικών επειδή αυξάνει το ποσοστό ούρησης. Επομένως οι τοξίνες αποβάλλονται γρηγορότερα με αποτέλεσμα ένα 
υγιές ουροποιητικό σύστημα.
Η βιταμίνη C βοηθά στην μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, με αυτό τον τρόπο βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό.
Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο (κόπωση των επινεφριδίων), δεν μπορεί να εκτελέσει όλες τις κατάλληλες λειτουργίες του, αυτό οδηγεί σε συσσώρευση τοξικών ουσιών, 
άγχοςδυσκοιλιότητα και ο κατάλογος συνεχίζεται. Τα Επινεφρίδια είναι δύο μικροί αδένες που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά, και μαζί με το θυρεοειδή δημιουργούν ενέργεια. Επίσης εκκρίνουν σημαντικές ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της αλδοστερόνης. Η αλδοστερόνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια που ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού και τη συγκέντρωση των μεταλλευμάτων, όπως το νάτριο στο σώμα μας, βοηθώντας μας να παραμένουμε ενυδατωμένοι.Τα επινεφρίδια είναι επίσης υπεύθυνα για τη μείωση του άγχους.
Ας δούμε τα θετικά που έχει μια κούπα νερό ζεστό με μια κουταλιά του γλυκού μέλι και ένα στικ κανέλας .
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι, και το βράδυ πριν τον ύπνο, να πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό.Εάν το πίνετε τακτικά, θα σας βοηθήσει να μειώσετε το βάρος σας ακολουθώντας πάντα μια σωστή διατροφή .Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέψετε στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα σας , ακόμη και στις μικρές ατασθαλίες που μπορεί να φάτε .
Αν το εφαρμόσεις ως θεραπεία για το δέρμα σου για τα σπουράκια θα πάρεις τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα και θα τα ανακατέψεις για να γίνουν πάστα σαν οδοντόκρεμα.Θα εφαρμόσεις αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και να πλένουν το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα. Το ίδιο θα εφαρμόσιες και στις περιοχές του δέρματος σου με εκζέματα και λειχήνες . Οι ποσότητες των δύο συστατικών είναι ίδια μέρη , δηλαδή ένα μέρος κανέλα ένα μέρος μέλι . Σε τέτοιες περιπτώσεις εκζέματος και κάθε δερματικής αλλοίωσης που θα σε ανησυχήσει θα σου προτείνουμε να επισκεφθείς και τον δερματολόγο σου πριν εφαρμόσεις το οτιδήποτε υλικό .Αν μιλήσεις μαζί του και σου δώσει την άδεια του να εφαρμόσεις τέτοιου είδους γιατρικά των πρακτικών .

lemon 2.lemon 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου